-5.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Ето как ДБ ще борят модела „Борисов-Доган-Пеевски“

Антоанета Цонева, Демократична България, кадър БНТ

„Постове и порции от това управление не очакваме. За нас е важно ДПС да бъде държана извън достъпа до властови ресурси, това е моделът „ГЕРБ-ДПС“, моделът „Борисов-Доган-Пеевски“. Ние няма да приемем те да получат достъп до управлението и да влияят върху политиките на това управление“, заяви пред БНТ депутатката от „Демократична България“ Антоанета Цонева.

Според нея предстои да се обсъжда как ще бъдат закрепени ангажиментите между отделните страни. „Слави Трифонов трябва да има ясна публична позиция по ключовите за управлението цели. За „Демократична България“ най-важна е темата за дълбока реформа в съдебната система“, каза още Цонева.

В момента не се обсъжда персоналният състав, но това не означава, че когато трябва да се даде подкрепата за този кабинет няма да се обсъжда конструкцията му. По думите на Цонева безусловна подкрепа от „Демократична България“ към този момент не може да се очаква.

„Българските граждани очакват правителство. Когато видим състава на кабинета, ще вземем решение и по този въпрос. Хората, които ще стъпят в тази отговорност, са много важни“, допълни Антоанета Цонева. Според нея кога ще бъдат представени министрите зависи от темпа на разговорите между партиите.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html