26.8 C
София
сряда, 10 август 2022 г.

Поздравяват Ивет Лалова на всеки светофар в Токио

Българската спринтьорка Ивет Лалова – Колио вече е в олимпийското село, в добра форма, здрава и готова за своя първи старт на Игрите в Токио. Чаровната ни атлетика даде интервю за националната телевизия, в което не пропусна да поздрави сребърната медалистка Антоанета Костадинова. За 37-годишната състезателка това е пета олимпиада. Лалова ще представя страната ни на 200 метра. Първият ѝ старт ще бъде на 2 август.

„Днес разбрах, че третият е най-трудният ден откъм аклиматизация, но се справям много добре. Часовата разлика не е нещо ново за мен, много пъти съм бягала и тук в Азия, и в Япония. Познавам много добре организма си и знам какво ми трябва. Дори когато започнах сезона, когато спечелих квотата за 200 метра именно тук в Осака, през 2019 г., дойдох само един ден по-рано. Самите тестове не ме притесняват, дори се шегувахме, че сме на едно от най-сигурните места в света, на което всички се тестват“, сподели Ивет Лалова. „На всеки ъгъл, особено около олимпийското село има много хора, с подаръци и плакати. Те ни поздравяват на всеки светофар. Мислех, че самите японски граждани не ни искат, но не е така. Те ни искат, въпреки че няма да има публика“, каза още спринтьорката ни. „Все още не съм ходила на олимпийския стадион, но със сигурност ще бъде по-различно без фенове. Видях на откриването, че бяха замаскирали трибуните“, добави Лалова.
Спринтьорката ни вече е направила своята първа тренировка в Токио, след пристигането си в олимпийската столица. Те разкри още, че е здрава и се чувства много добре. „Когато стъпих тук се почувствах много щастлива. Постигнахме една цел след повече от 5 години да дойда на своята пета Олимпиадата. Сега, когато сме тук, виждаме, че нещата са много по-различни – с отлична организация. Смятам, че сега съм подготвена и ще направя едно хубаво бягане. Сигурна съм“, оптимист е софиянката.

Атлетиката ни отново поздрави сребърната медалистка от Токио Антоанета Костадинова, която спечели отличието на 10 метра пистолет: „Всеки български успех тук се изживява като личен, а ние тук сме отбор. Вярвам, че целият отбор е много щастлив от медала, спечелен от Тони.“

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html