0.8 C
София
събота, 29 януари 2022 г.

Прокопиев писал писмо на ДПС, защото са либерални като него

Иво Прокопиев, кадър Нова телевизия

Миналата седмица бизнесменът и издател Иво Прокопиев изпрати отворено писмо до председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, в което говори за множеството допирни точки и еднакви позиции, съществуващи между прокламираните от неговите издания идеи и тези на Движението. Карадайъ няколко пъти нарече бизнесмена „пример за дълбоката държава“ и „медиен монополист“.

Пред Нова телевизия Прокопиев обясни защо е писал до Карадайъ. Издателят обяви за пропагандна схема обвиненията, че България се управлява от два икономически кръга – единият около него, а другият около Делян Пеевски.

„Реагирах, защото мисля, че от една либерална партия, каквато е на книга ДПС, към една либерална медийна група, каквато на практика е нашата медийна група на „Капитал” и „Дневник” би трябвало да има само подкрепа. Тя трябва да бъде такава, каквато получаваме от АЛДЕ на ниво Европа, защото те и Алиансът на европейските либерали са най-големият защитник на свободата на словото и на личните права на гражданите в ЕС. Това очакваме от ДПС, а не такава груба атака с лъжи и манипулации”, сподели бизнесменът.

„Ако някой в тези 10-11 години, докато държавата наистина се завладяваше и нейните институции бяха превзети за частните интереси на малка група хора на власт, ако някой се е противопоставял със средствата, които има – средствата на журналистиката, то това бяха именно журналистите от „Капитал” и „Дневник”, каза той. „Скандалът „Автомагистрали” започна от разследване на „Капитал”. Прочутите „инхаус” възлагания и скандала с Банката за развитие също бяха разследвани изключително подробно”, похвали се Прокопиев.

По думите му когато властта има някакъв проблем, тя търси елементарна симетрия, за да го прехвърли на друго място. „В продължение на над 10 г., жертвайки практически изцяло моя бизнес интерес бях подложен на цялата държавна репресивна машина. В крайна сметка ме оправдаха, защото всички обвинения и атаки бяха напълно измислени. Тяхната цел беше да бъде оказан натиск и да бъде унищожена медийната група на „Капитал” и „Дневник”, посочи още той.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html