0.8 C
София
четвъртък, 27 януари 2022 г.

Саакашвили: Путин боготвори Сталин

Михаил Саакашвили, снимка Интернет

Президентът на Русия Владимир Путин се гордее, че дядо му е бил готвач на Йосиф Сталин и се възхищава от съветския диктатор. Това заяви експрезидентът на Грузия Михаил Саакашвили пред украинския телевизионен канал „Украина 24“.

Саакашвили споделя, че при негово посещение в Русия, Путин му е показал вилата на Сталин в Подмосковието и е изразил гордостта си, че неговият дядо му е служил.

„И това е много знаменателен факт в биографията му. Той разказваше надълго за този дядо. Путин през цялото време казваше: ето тук е спал Сталин, толкова скромен диван, от този чайник е пил чай, дядо ми му го е поднасял. Да, това, което показваше Путин, изглеждаше скромно. Путин просто боготвори Сталин.“ – пояснява Саакашвили.

По думите му, руският президент му се е похвалил с кабинета си, който бил като този на Сталин.

„При първата ми официална среща с Путин, то веднага ме заведе в друг кабинет (не където е протекла официалната среща – б.р.) и каза: този кабинет е бил на Сталин, това е официалният кабинет на бившите генерални секретари (на съветската комунистическа партия КПСС – б.р.), но аз се пренесох в малък кабинет, защото Сталин е бил скромен, винаги е бил малък кабинет, и взимам всичките си важни решения там, където е бил Сталин“ – предава думите на Путин бившият грузински президент.

Сега Саакашвили живее в Украйна, той оглавява Националния съвет за реформи на страната.

Йосиф Сталин управлява бившия Съветски съюз от 21 януари 1924 г. до смъртта си на 5 март 1953 г. Управлението му се отличава с масови репресии и терор.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html