-10.2 C
София
вторник, 25 януари 2022 г.

Бившият лекар на Белия дом: Байдън е с деменция

Бившият лекар на Белия дом и настоящ републикански конгресмен Рони Джаксън направи шокиращи твърдения за президента на САЩ Джо Байдън. По думите на медика, грижил се за здравето на Обама и Тръмп, Байдън скоро ще напусне поста поради своите „ограничени когнитивни способности“, заяви той пред The Hill.

По време на епизод на предаването „Hannity“ по Фокс водещият Шон Ханити разкритикува отговорите, които Байдън даде в интервю за CNN тези дни, наричайки някои от тях „напълно непонятни“. В интервюто с Джаксън Ханити каза, че Байдън няма да се представи добре на когнитивния тест, повтаряйки твърдението, разпространено сред републиканците, че здравето на президента е разклатено.

„Доналд Тръмп направи когнитивен тест. Той даде 30 от 30 правилни отговора. Чувам, че е много труден тест. Не мисля, че Джо Байдън би се справил добре на него. Това справедлива оценка въз основа ли е на това, което наблюдавам?“, попита Ханити Джаксън.

„Абсолютно, Шон, и го казвам от самото начало. Казвах, че тук става нещо. Казвах това, когато той беше кандидат за президент и казвах, че ще стане по-зле. И познайте какво – наблюдаваме как това се случва точно пред очите ни в момента „, каза Джаксън.

„С този мъж в момента се случва нещо сериозно и, знаете ли, мисля, че той или ще подаде оставка, или ще го убедят да се оттегли от поста си в близко бъдеще по медицински причини, или те ще трябва да използват 25-тата поправка, за да се отърват от този човек сега“, добави по-късно Джаксън.

Преди месец Джаксън публикува в Туитър и видеоклип, в който Байдън отговаря на репортерски въпрос, казвайки: „Той напълно се е ИЗГУБИЛ! Нуждае се от когнитивен изпит СЕГА! “

През май служители на Белия дом заявиха, че Байдън трябва да се подложи на годишния изпита за психогодност „по-късно тази година“ и заявиха, че ще направят резултатите публично достъпни.

“Ние вярваме, че независимо от пола, възрастта или политическата партия, всички президенти трябва да следват прецедента, създаден от бившия президент Тръмп и да документират и демонстрират добри умствени способности”, пишат Джаксън и неговите колеги републиканци в писмо до Байдън на 17 юни.

През декември 2019 г. лекарят на Байдън публикува медицински доклад, описващ Байдън като „здрав, енергичен“ и „способен успешно да изпълнява президентски задължения“, съобщава Асошиейтед прес.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html