-0.2 C
София
петък, 28 януари 2022 г.

Кирил Петков: Ставам министър, ако не ми се месят

Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър на икономиката би приел да остане на поста в следващ кабинет. Условието е финансовото и икономическото министерство да са в комплект. За да е ефективно едно управление, отборната работа с Министерството на финансите е от ключово значение за развитието на икономиката.

Това коментира пред журналисти Кирил Петков, след като връчи три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на „Тракия глас България“ ЕАД, „Готмар“ ЕООД и „Теклас- България“ ЕАД.

„Според мен ние имаме готов екип, който би влязъл, ако му се даде тази възможност, но това е само хипотетично, никой не е говорил с нас. Радваме се, че постигаме резултати и има реален напредък. Имаме енергия за работа. Първо обаче някой трябва да те покани, после да ти даде свободата и на трето място – да имаш възможност да работиш в екип. Икономиката без финансите няма как да се случи“, категоричен е Петков.

„Нека да видим кой ще е финансовият министър. Към момента не са ме поканили. Винаги сме искали да помогнем на България. Този заряд го имаме. Важното е да ни се даде поле за действие, независимост и екипност. Не е много лесно да се работи с нас. Не може да се вдигне телефонът и да ни се казва какво да правим. За нас беше важно да спрем кражбите и изтичането на пари. Това беше и първата стъпка, която предприехме. Така и в България ще има пари. Това, в което се убедихме през последните 9 седмици, е, че има пари“, подчерта Петков.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html