-6.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Байдън дава 100 долара на всеки, който се ваксинира

Джо Байдън.

Всеки нововаксиниран в Съединените щати да получи по 100 долара, призова американският президент Джо Байдън в изявление, посветено на засилване на имунизационната кампания в страната с цел справяне със заплахата от Делта варианта на коронавируса, предадоха световните агенции.

За да може този стимул да бъде даван на хората, местните власти ще могат да се възползват от 350 милиарда долара помощ за борба с пандемията. Подпомагане от страна на държавата ще получат и работодателите от малките и средни фирми, които позволят на служителите си да имат свободен ден, за да си поставят инжекция.

Байдън съобщи още за въвеждането на нови изисквания за различните видове работещи. Заетите на федерална служба и тези, които са част от персонала на различни правителствени компании, трябва да докажат, че са ваксинирани или да носят маски, да спазват социална дистанция и да се подлагат на редовни тестове.
Правителствените служители, които не покажат сертификат за ваксинация, ще бъдат тествани два пъти на седмица и срещу тях ще се прилагат ограничения по време на официални пътувания. Освен това президентът каза, че е наредил на Министерството на отбраната да проучи по какъв начин и кога да задължи военните да се имунизират.

По отношение на необходимостта от прилагане на трета доза Джо Байдън каза, че за момента американците не се нуждаят от такава:

„Зная, че много от вас се чудят дали имате нужда от бустерна доза и допълнителна защита. За момента моите съветници в областта на здравеопазването казват, че отговорът е „не“. Нито един американец не се нуждае от това сега, но ако науката каже, че такава доза трябва да се постави, ние ще го направим. Закупили сме цялата необходима наличност, ако такова нещо се наложи.“

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html