-9.7 C
София
сряда, 26 януари 2022 г.

Депутати от ИТН: ДБ допусна огромна грешка

Ивайло Вълчев

Нито една партия не попита за министрите. Разговорите стигнаха до оня ден, когато бяхме изненадани сутринта да чуем нещо, което не чухме тогава, когато говорихме на една маса очи в очи, където си казахме съвсем различни неща. Това, което не искаме да се загуби, е здравият разум и логиката, прогресът, който направихме тези дни, да върнем нещата в нулева точка и след някой друг месец да се ходи на избори. Това коментира Ивайло Вълчев от „Има такъв народ“ по БНТ.

По думите му няма по-тежко от това да предложиш кабинет и да застанеш зад него.

„Ние няма да кажем днес едно, утре друго. Този ход на Трифонов трябваше да покаже, че ние сме готови да носим отговорност. Нашето желание е всички разговори да дадат резултат. Не е ставало дума за коалиция. В момента имаме една врата, която не е затворена, през нея може да влезе добър герой“, допълни Ивайло Вълчев.

Радостин Василев, снимка Интернет

Съпартиецът му Радостин Василев  добави, че е крайно време да има редовно правителство.

„Най-голямо припокриване имахме с „Демократична България“ по политиките. ДБ е партньор, който чувствахме близък, най-вече във връзка със съдебната реформа, беше огромна грешка да се подходи така с нас, бяхме честни с тях, че предлагаме ние кабинета и ние носим отговорността. ДБ може би щяха да бъдат първият партньор, с който да споделим личностния състав на кабинета. Ние имаме една-единствена среща с ДПС, в която стана ясно, че видимо се разминаваме по политики“, каза Радостин Василев.

По думите му „Има такъв народ“ не води преговори с БСП, а разговори по секторни политики.

„Необяснимо е опитите на определени кръгове да ни причислят, да ни вменят задкулисие и участие на ДПС във властта чрез нас, което е абсурдна теза. Ние реално сме заявили, че търсим подкрепа единствено от „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Когато казахме, че до петък има вероятност да представим състав на кабинет, това накара външни сили да се опитат да ни принудят. Феърплеят беше изместен от нечестната игра. Моята кандидатура ще бъде до последно в тайна. Не искам да мисля върху сценарий избори 2 в 1″, каза още Радостин Василев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html