-8.1 C
София
петък, 28 януари 2022 г.

Задържаха четирима ало измамници, представяли се за полицаи

 

Трима извършители на измами и техен помагач в ролята на куриер в схемата са задържани при операция във Велико Търново, Русе и Шумен, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Тримата мъже – двама от които местни жители на 46 и 38 години, и 44-годишен от Горна Оряховица, с богато криминално минало, са задържани в  района на с. Камен, Великотърновско.  44-годишният е с множество криминални прояви за измами и е осъждан, 46-годишният също е осъждан и с криминални регистрации за измами, а 38-годишният е регистриран за ползване на чужда търговска марка.

При последвалото претърсване криминалистите иззели три мобилни телефона със СИМ карти, сумата от 80 лева и вещи, съотносими към престъпната им дейност. В рамките на специализираната  операция, минути след като възрастна жена предала 1 960 лв. на непознат, той бил задържан в лек автомобил на ТИР паркинг малко преди гр. Смядово. Установена е самоличността му – 66-годишен жител на с. Добри Войниково, изяснена била и ролята му на куриер в измамната схема.

Според данните до момента, жертви на престъплението се оказали две жени на 83 и 71 години от шуменско село. Те били подведени по добре познатата измамна схема – съдействие на полицията. След като успели да ги убедят по телефона, че са полицейски служители и че трябва да им съдействат за залавяне на измамници, непознатите им дали указания да оставят всички пари, с които разполагат, в плик на място, близо до имота на една от жените.

Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, изяснява се и съпричастността на задържаните към телефонни измами на територията на цялата страна.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html