0.8 C
София
събота, 29 януари 2022 г.

Костадинова остана на крачка от втори медал

Антоанета Костадинова направи второ силно състезание на олимпийските игри в Токио, но остана на крачка от втори медал. Българката имаше слабо начало във финала на стрелбата с малокалибрен пистолет от 25 метра, но след това се представи на високо ниво и от последното осмо място влезе в борбата за медалите. Ключови се оказаха пропуските ѝ в първата серия от пет изстрела, при които тя не улучи нито веднъж. Впоследствие Костадинова намери постоянство и със серия от по четири и пет точни изстрела се изкачи в челото. Тя участва в престрелка с китайката Сяо Дзяжуйсуан за влизане в тройката, но един точен изстрел по-малко я остави на четвъртото място.

Състезателката в спортната стрелба донесе първия и единствен до момента медал за България от олимпийските игри – сребро на 10 метра.

„Много ми се искаше да вляза във финала – това беше основната ми цел и я постигнах. Това не е моят финал, не и при тези правила, защото тук е въпрос на късмет. Безкрайно съм щастлива, защото станах четвърта след слабата първа стрелба. Не знам как успях да се събера“, каза Костадинова. „Да спрем с надеждите – това е, което никога не съм искала да има към мен. Ако съм подготвена, нещата стават. Излишното напрежение пречи“, заяви българката.

Златото взе руската състезателка Виталина Бацарашкина. Тя стана първата в историята с две олимпийски титли от едни игри. Бацарашкина стъпи на върха след престрелка с южнокорейката Ким Минджун.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html