-5.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Нинова на Бузлуджа по повод 130 години БСП

БСП ще отбележи 130-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България. Юбилейната годишнина ще бъде чествана на 31 юли от 10.30 ч. с поднасяне на венци и цветя, и отдаване на почит пред паметниците под връх Бузлуджа – на Хаджи Димитър, на Габровско-севлиевския партизански отряд и на Първооснователите, където традиционно ще бъде връчена наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“, съобщиха от „Позитано“ 20.

В същия ден от 13.00 ч. в зала на културен дом „Арсенал“ в град Казанлък ще се проведе конференция „130 години БСП – настояще и перспективи пред лявата идея”, организирана от Национален политически институт „Димитър Благоев” към НС на БСП и Фондация „Дума”. В конференцията ще вземат участие председателят на БСП Корнелия Нинова, народни представители, политолози, социолози, историци, международници, коалиционни партньори на БСП, членове на обединенията на младежите, жените и ветераните в БСП, както и симпатизанти на лявата идея.

Модератор на конференцията ще бъде Александър Симов, а за изнасяне на основни доклади са поканени проф. Искра Баева – историк, проф. Димитър Денков – ръководител на Центъра за стратегически, исторически и политологически изследвания към НПИ „Димитър Благоев” и Пламен Владимиров – политолог, член на НС на БСП.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html