5.4 C
София
сряда, 27 октомври 2021 г.

Шефката на руската гимнастика съзря саботаж, намеси и България

Президентът на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер обвини съдийството на Олимпийските игри в Токио в саботаж. Причина за това стана надпреварата в индивидуалното, след като за първи път от 1996 година Сборная остана без златен медал в многобоя от големия форум. Дина Аверина завърши на второ място след Линой Ашрам от Ираел, която се окичи с олимпийската титла.

Според Ирина Винер, която даде интервю за РИА Новости, днешните прояви на съдиите говорят за това, че художествената гимнастика изживява последните си дни в олимпийското семейство.

„Тъй като всички закони са нарушени, всички правила, които художествената гимнастика трябва да спазва безспорно. Първият е за чистота на изпълнението, стабилност, изразителност, спорт на ръба на изкуството и изкуство на ръба на спорта“, сподели Винер.

Винер засегна и утрешният финал в многобоя при ансамблите, който също „поражда големи съмнения“. „Българският отбор спечели с висок резултат при това с грешка, а изпревари Русия. Мисля, че и там има вариант България да бъде на първо място. Оказва се, че това е саботаж срещу Русия, отстраняват ни от всички надпревари. Никога не съм била политизирана“, каза още Ирина Винер.

На въпрос за бъдещето ѝ в националния отбор на Русия, тя изрази съмнение, че Русия изобщо ще остане в олимпийското семейство.

Ансамбълът на България се класира с първа оценка за финала в многобоя, а тимът на Русия остана втори. Битката в неделя започва в 5.00 часа.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html