8.5 C
София
сряда, 20 октомври 2021 г.

Катрин Тасева продължава като треньорка


Катрин Тасева ще остане в залата по художествена гимнастика, но като треньор, обяви президентът на родната федерация Илиана Раева. Квалификацията на олимпийските игри в Токио беше последното излизане на килима в кариера на 23-годишната Тасева.

„Катрин Тасева мина през различни перипетии, но нито за миг не се поколеба дали трябва да продължи след световното в Баку 2019 година. Стилът на Катрин е много запомнящ се и не се включва в тази нова, модерна гимнастика, в която динамиката и темпото са водещи. Независимо от това тя направи всичко, за да се включи в невероятната конкуренция и успя. Не излезе от първата осмица (дори шестица) през годината. Анализирахме с Бранимира, че на тази Олимпиада няма слаба гимнастичка! Такова развитие, такъв подем в гимнастиката има за първи път! На този фон, ако Катрин не беше изиграла с толкова грешки съчетанието си с лента, със сигурност щеше да остане в призовата десетка за многобоя. Но аз винаги казвам, че всичко се случва така, както трябва да бъде. Това беше последното състезание за Катрин, която ще остави след себе си незабравими композиции, дело на талантливата Бранимира, изиграни от Катрин запомнящо се. Катрин ще остане в залата, защото има огромно желание да работи като треньор”, написа Раева във Фейсбук.

Тасева е световна вицешампионка в отборната надпревара от шампионата на планетата в София през 2018 г. и сребърна медалистка на лента и бронзова в отборната надпревара от европейското първенство в Будапеща (Унг) през 2017-а. През 2019-а тя е печели злато на бухалки и бронз в многобоя на Световната купа в София.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html