8.5 C
София
сряда, 20 октомври 2021 г.

Полиция пази кафенетата във Франция от ковид заплаха

сн. ЕПА

Служители на полицията тръгнаха по улиците на френските градове, за да проверяват за здравни сертификати. Патрулите искат от клиентите на кафенета да докажат, че са ваксинирани срещу коронавирус, имат скорошен отрицателен тест или са прекарали болестта.

Правилата във Франция вече изискват сертификатите за посещение на цяла редица обществени места и търговски обекти. Ако бъде засечено нарушение, се прави официална забележка. При второ нарушение следва затваряне на обекта за поне една седмица.

Министърът на вътрешните работи каза, че в началото на проверките полицаите ще бъдат благосклонни за пропуски. Акцията предизвика недоволството на много граждани.

„Не знам какво става. Ние сме само двама, стоим на външна маса. Няма никого наблизо. Прекаляват вече”, казва Дидие, клиент на кафене в Париж.

„Като клиент е лесно. Ако имаш сертификата, просто го показваш. Става бързо. Жал ми е обаче за ресторантьорите или служителите по гарите, които трябва да проверяват всеки, при условие че много хора са недоволни. Това със сигурност им пречи”, коментира Корентен – клиент за ресторант в Париж.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html