21.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Хаджигенов за Петър Илиев: Качества? Какви качества?

Николай Хаджигенов, кадър Нова телевизия

Съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) Николай Хаджигенов отново скочи тази сутрин срещу издигнатия за кандидат на „Има такъв народ“ (ИТН) за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев.

Качества? Какви качества? Арогантна самодостатъчност е качество за изчегъртване на Гешев? Че то това е Гешев. Слагаме ги един до друг, абстрахираме се от визуалната прилика, слушаме ги как говорят и получаваме две страни на една и съща монета“, заяви Хаджигенов пред Нова по повод интервюто на Илиев за същата телевизия в понеделник .

По думите му Илиев не е човекът, който ще направи каквото и да било. „Той сам ликвидира шанса си. Интервюто му е самостоятелно основание да гласуваме срещу правителството. Защото то показа, че кастингът за политици не е правилният начин. Кастингът за политици всъщност се нарича избори”, категоричен бе Хаджигенов.

ИБГНИ обявиха вчера, че не само че няма да подкрепят проектокабинета на ИТН, но и ще гласуват „против“. При това мотивите, посочени от коалиционния лидер Мая Манолова дори не посочваха персонално Петър Илиев. „Заявихме ясно, че няма да подкрепим кабинет, който да бъде параван на сянката на ГЕРБ и ДПС. Не можем да правим компромис с очакванията на българските граждани“, каза Манолова.

Хаджигенов обвини ИТН и в политическа кражба. „Има такъв народ“ взеха нашите приоритети, на „Демократична България“ и социалната част на БСП, и ги плеснаха при тях в декларация. В петък половината юристи в Народното събрание не си вдигаха телефоните, защото неистово търсеха кандидат за правосъден министър. Причината да гласуваме против, а не просто въздържали се, е механизмът, по който се сглобява това правителство“, обясни Хаджигенов.

По думите му за прословутото изчегъртване, за което говори Слави Трифонов, ИТН нямат идея какво правят. „Друг е въпросът колко им стиска. На тях им стиска да ни се карат от телевизора. Но да направят трудните неща – за това се иска друг тип стискане“, обяви депутатът от ИБГНИ.

Ние сме протеста, не те, отговори адвокатът на въпрос дали ако не подкрепят сега правителството на „Има такъв народ“, това ще е предателство към протеста. „Тайно гласуване може да се поиска, чуват се такива приказки в парламента, но тайните пораждат тиранията. Една такава хипотеза би показала, че теория на конспирацията е възможна“, обясни още Хаджигенов.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html