3.5 C
София
сряда, 20 октомври 2021 г.

Блокират кръстовища заради министерски план срещу COVID-19

Ричард Алибегов, кадър бТВ

Ключови кръстовища ще бъдат блокирани от днес в големи градове, като София, Пловдив и Варна, срещу което собствениците и служителите в заведения ще покажат, че са против плана на служебното правителство за борба с коронавируса. Това съобщи пред бТВ председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той и колегите му скочиха вчера, когато бе обявено затягане на мерките в столицата заради по-високия брой случаи на заразяване с COVID-19. По-късно Министерството на здравеопазването опроверга информацията за затягането на мерките. Второто обаче не укроти гнева на заведенията, чиито собственици от месеци вече искат промени в целия план на МЗ за борба с коронавируса, така че да не се стига отново до ограничаване и затваряне на техните бизнеси.

„Този филм сме го гледали за доброто и лошото ченге година и половина, сега сме горе-долу в същата ситуация. Дори да е отложено, очакваме до дни да се случи затварянето на бизнеси, ако се следва плана на МЗ„, каза Алибегов. Той бе категоричен, че планът за справяне с кризата не предлага никаква ваксинационна стратегия, а е план за затваряне на бизнеси.

„Там е написано, че ако влезем в хипотезата на оранжева или червена зона, автоматично се включват социално-икономическите мерки. Това е лъжа, нищо не е договорено с нас, така че хората ще останат без пукнат лев при затягане на мерките“, каза шефът на Българската асоциация на заведенията.

Той добави и че оставка на здравния министър Стойчо Кацаров се иска откакто е обявен планът.

Според Алибегов мерките, които затварят заведения и налагат вечерен час, няма да помогнат в борбата с вируса, а само ще отложат неизбежното. По думите му трябва ваксинационна кампания.

„Ние в най-големия пик не протестирахме, а затворихме, но трябват обезщетения“, добави Алибегов и коментира, че българинът не се страхува от вируса вече така, както преди.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html