11.1 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Три дни специално парти за празника на „Света Анастасия“

сн. Фейсбук

Тържества в продължение на три дни ще отбележат празника на о. „Света Анастасия“ – 15 август. На острова ще има празничен базар на изкуствата, голямо островно хоро, свободен достъп до фара, специално парти – Solar Island, както и концерт на Държавната опера в Бургас.

На 15 август ще бъдат пуснати и допълнителни корабни курсове до острова. Пътуванията няма да са три, а ще са пет, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Празничният базар ще покаже ръчно изработени изделия, някои от тях специално направени за празника на „Света Анастасия“, шевици, сапуни, бижута, сувенири и др. Ще има също щанд за домашен мед с различни аромати, био храни, диетични кексчета без глутен, направени с лимец, банички със зърнени култури. По традиция ще се проведе и голямото островно хоро заедно с танцьорите от фолклорен ансамбъл „Странджа“. На 15 август ще бъде отворен и достъпът до Фара.

По време на посещението си на „Света Анастасия“ туристите могат да разгледат интерактивния музей, да запалят свещичка в стария храм и да опитат някое от рибните изкушения в ресторанта „100 години назад“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html