9 C
София
понеделник, 25 октомври 2021 г.

Външно пита Канада за гражданството на Киро Харварда

Кирил Петков, кадър БНТ

Външното ни министерство е изпратило запитване чрез посолството на Република България в Канада за наличието на канадско гражданство на служебния министър на икономиката Кирил Петков (станал популярен в медиите като Киро Харварда) към датата на назначаването му за министър на икономиката. Няма срок, в който Канада да отговори, уточнява dir.bg.

Темата стана актуална след питане в парламента от депутат от „Има такъв народ“. Имал ли е той двойно гражданство към момента на назначаването му в служебния кабинет, попита Димитър Гърдев в писмен въпрос до външния министър Светлан Стоев.

Гърдев се позовава на медийни публикации, в които се твърди, че министърът на икономиката е имал канадско гражданство, което в разрез с българското законодателство.

Министър Петков е категоричен, че преди да стане министър е заявил отказ от канадското си гражданство. „Направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя в длъжност министър на икономиката“, коментира пред журналисти в парламента Кирил Петков.

„В първия момент, в който бях поканен за министър, направих този отказ“, допълни той. „Този отказ е нотариално заверен, така че имам пълната документация“, каза още Кирил Петков.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html