11.8 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Наклепаха Слави Трифонов, че се държи като мафиотски бос

сн. БГНЕС Архив

Мария Спирова – член на Националния съвет на „Да, България“ се нахвърли днес на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов след интервюто, което той даде за БНР.

Спирова написа във „Фейсбук“:

„Знаеш ли защо хората, които работят с мен, са с мен толкова години? Защото мога да умра за тях. А знаеш ли защо тези, които са си тръгнали, са си тръгнали? Защото не могат да ми отговорят със същото…“.

Цитат от днешното интервю на Слави Трифонов. Споделям само него, защото, когато някой говори за себе си, сигурно знае какво казва. Като говори за другите, става по-сложно да стои в реалността.

Лоялността, която описва Слави Трифонов по-горе, не е лоялността, която една политическа партия е допустимо да изисква от членовете си. Нито е лоялността, от която една демократична структура се нуждае – лоялността не към принципи, а към определен човек.

Лоялността, която Слави Трифонов описва е дословна дефиниция на средновековния феодализъм. Така изглеждат не колегиалните, а васалните взаимоотношения.

В днешно време има само един тип организация, която наистина изисква членовете ѝ да са готови да умрат един за друг – и за водача си. Пример за такъв тип организация е сицилианската „Коза Ностра“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html