2.8 C
София
четвъртък, 2 декември 2021 г.

Скопие удря тежко по неваксинираните си граждани

снимка в. Нова Македония

Властите в Северна Македония взеха решение за въвеждането, от 16 август, на нови противоепидемични мерки в страната, насочени към предотвратяване на разпространението на новия Делта вариант на COVID-19 и облекчаване на натиска върху болниците, предават македонски медии.

От понеделник клиентите в заведенията и ресторантите на Северна Македония ще трябва да покажат ваксинационен сертификат, за да могат да седнат на кафе или обяд, а глобите за заведенията за хранене, в които бъдат регистрирани неваксинирани гости, ще варират от 2 500 до 30 000 евро, съобщават от Държавната пазарна инспекция.

Гражданите няма да могат да посещават и тържества на закрито, театри, концерти, културни събития и семинари, освен ако не представят документ, че са получили поне една доза от някой от препаратите срещу COVID-19, които се използват в страната.

Премиерът Зоран Заев призова македонците да се имунизират, защото това е „единственият начин Северна Македония да се пребори с пандемията“.

Очаква се новите ограничения да изиграят ключова роля и за това по какъв начин ще започне новата учебна година в страната на 1 септември.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html