6.4 C
София
понеделник, 29 ноември 2021 г.

Две деца се удавиха в бургаско езеро

яз. Мандра

Момчета на 11 и на 13 години от бургаския комплекс “Меден рудник” са се удавили в езерото „Мандра“ край морския град. Телата им са намерени от водолазен екип към регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Бургас и служители на ИАРА, съобщава „Флагман“.

Около 00.30 часа снощи в четвърто РУ Бургас е получено съобщение от родителите на двете момчета за това, че излезли да играят по обяд, но след свечеряване не се прибрали в домовете си. Родителите ги търсили на различни места в “Меден рудник”, звънели по приятели и близки, но след като не открили никакви следи, алармирали Четвърто РУ Бургас за изчезването на момчетата.

Около 09.00 ч. днес рибар подал сигнал за това, че във водата на езерото „Мандра“ в района на дигата на помпената станция забелязал човешко тяло. Екип водолази от РДПБЗН Бургас извадили трупа на 13-годишното момче.

Със съдействието на служители от ИАРА периметърът на претърсване е разширен, като около 16.00 ч. е открито тялото и на 11-годишното момченце. При извършения оглед видими следи от насилие не са открити. Намерени и иззети са дрехите, обувките и багажа на децата, оставени на камъни по дигата в близост до мястото, където във водата е намерено първото тяло.

Вероятно момчетата са влезли да се къпят, но по неустановени до момента причини са се удавили.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html