8.4 C
София
неделя, 17 октомври 2021 г.

Рашков изгони шефа на полицията в Пловдив заради донос

Йордан Рогачев, сн. БНР

Шефът на Областната дирекция на МВР в Пловдив Йордан Рогачев е дисциплинарно уволнен със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Още в първите дни след встъпването му в длъжност Рашков разпореди проверки в пловдивската дирекция, а полицаи от 3-о РУП в града бяха арестувани. Тогава Рогачев беше в болничен за операция, а след изтичането му излезе в отпуск по бащинство. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му, която по-късно административният съд в Пазарджик отмени.

Като причина за дисциплинарното уволнение на Йордан Рогачев се посочва, че той системно не е стоял на работното си място от 9:30 до 16 часа, като през това време пътувал със служебни автомобили, без това да е необходимо.

Рогачев заяви, че срещу него е имало подаден донос от подчинен. „От служител, който осъществяваше системен психологически и сексуален тормоз върху служителка на областната дирекция. Аз го извиках, разговарях с него, след което го преместих да работи на друго място до навършване на пенсионна възраст. След като бях отстранен, той лично отиде при изпълняващия длъжността и подаде донос срещу мене и заради това ме разследваха. В комплексната проверка абсолютно нищо не се намери и понеже нямаше за какво се хванаха заради това“, обясни Йордан Рогачев.

Той каза също, че още на 19 юни, когато е бил в болница, бил посетен от свой заместник, който му казал: „Праща ме министър Рашков. Подай си оставката, поне да си вземеш заплатите, в противен случай ще стане много лошо за теб.“ Отговорът на Рогачев бил: „Не. Аз няма от какво да се притеснявам.“

Изгоненият директор ще обжалва уволнението си в предвидения от закона 14-дневен срок.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html