8.4 C
София
неделя, 17 октомври 2021 г.

Федерер пак ще се оперира, няма да играе до края на сезона

Живата легенда на тениса Роджър Федерер съобщи в социалните мрежи, че ще се подложи на нова (общо трета) операция на коляното. На 40-годишна възраст мнозина биха прекратили кариерата си при подобна новина, но Маестрото е с нагласата да се завърне след възстановяването си.

„Здравейте, Роджър е, надявам се да сте добре. Искам да ви уведомя какво се случва с мен след „Уимбълдън“. Както можете да си представите, положението не е лесно“, започна видео обръщението към феновете си носителят на 20 титли от Големия шлем.
„Направих много прегледи на коляното си, събрах възможно най-много информация, след като се нараних допълнително по време на сезона на трева. Това не е начинът, по който мога да продължавам. Казаха ми, че за да се чувствам добре в дългосрочен план ще е нужно да се подложа на операция. Ще бъда на патерици за много седмици и извън тениса за много месеци“, обяви швейцарецът.

„Ще бъде трудно, разбира се, но знам, че това е правилното решение, защото искам да съм здрав, да мога да бягам в дългосрочен план. Искам да си дам и зрънце надежда, че мога да се завърна в Тура под някаква форма. Реалист съм, не ме разбирайте погрешно – знам колко е трудно на тази възраст да преминеш през нова операция. Благодаря ви, винаги сте били невероятни и сте мислели за мен, някои страдат с мен, някои искат да ме видят отново на корта, отново усмихнат – оценявам това“, заяви Роджър.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html