8 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Христо Иванов: Без участието на ИТН трети мандат няма как да бъде реализиран

”Ние сме предложили формула. Ако има здрав разум, надявам се да не отиваме на избори”. Това каза лидерът на ”Демократична България” Христо Иванов запитан, дали е възможно да има кабинет.

Без участието на „Има такъв народ“ третият мандат няма как да бъде реализиран, заяви Христо Иванов от „Демократична България“. По повод заявеното по-рано от Тошко Йорданов на консултациите при президента, че няма да подкрепят кабинет, Иванов каза:

„Мисля, че е време да престанем с детинщините и подобна лексика и в рамките на третия мандат чрез преговори, чрез едно добре структурирано споразумение, чрез излъчване на хора, които наистина могат да носят доверие, с ясна програма за ограничен срок да излъчим управление, което да отложи парламентарните избори да не се случват сега, а напролет“.

„Всичко важно, което се случва в България, не е свързано единствено с това кой на кого се е нацупил. И затова мисля, че трябва да подходим отговорно, още веднъж призовавам да се върви сериозно на разговори, да се спуснат отново мостовете, а не да се тича в обратна посока. Този, който неуморно иска да прекратява един парламент, за да стартира следващ за още 10 дена, очевидно не иска реформи“.

Консултациите на президента с парламентарните сили продължават утре с „Демократична България“, ДПС и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html