-2.2 C
София
сряда, 8 декември 2021 г.

Липсват 4 млн. лв. във военното министерство за мигрантите

Георги Панайотов, служебен министър на отбраната, кадър Нова телевизия

На министерство на отбраната му трябват 4 млн. лева за изпращане на техника и хора по границата за справяне с евентуален мигрантски натиск. Парите обаче ведомството няма, оплака се пред нова телевизия служебният военен министър Георги Панайотов.

„Очаква се мигрантски натиск на българската граница и ние се подготвяме за това. Вчера имахме координационна среща с участие на всички институти и министерства, агенции, които имат касателство по този въпрос. Ще трябва да се взимат допълнителни мерки. Освен тези, които са разписани по действащите планове, за да можем да сме сигурни, че българската територия ще бъде запазена”, заяви Панайотов.

„Министерството на отбраната има готовност, но не разполага с финансовите ресурси, не са предвидени такива финансови ресурси в бюджета и за да се реализира, за да бъде проведена тази операция по разполагане на военнослужещата техника по българската граница, на нас ще ни трябват средства”, каза Панайотов. „Разчетите са, че за един месец при максимално участие, на тази бройка, която споменах, т.е. 1050 военнослужещи и 145 единици бойна техника, ще ни трябват около четири милиона и двеста хиляди лева”, обясни военният министър.

Същевременно той посочи, че над 500 военни са участвали до момента в гасенето на пожари в страната. Скоро се очаква да имаме още един самолет, който да може да участва в гасенето.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html