4.2 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Талибаните пребиват чужденци

сн. Ройтерс

Жесток побой на британски гражданин и съпругата му са нанесли талибаните докато двойката пътувала към британския евакуационен център в Афганистан, пише в. „Индипендънт“.

Според мъжа посолството му е изпратило имейл с инструкции, обясняващи, че трябва да пристигне в един от хотелите в Кабул, където се събират британците за по-нататъшната им евакуация. Той каза, че талибаните са ги нападнали на контролно-пропускателния пункт на път за този хотел и са го набили жестоко заедно със съпругата му, като му наредили да се върне обратно. Сега мъжът се страхува да напусне къщата си.

„Хората от външното министерство ни инструктират да отидем в хотел „Барон“, но по пътя към него има три поста на талибаните … показахме им нашите документи, имейли, информация от външното министерство, но талибаните ни нападнаха, защото те знаехме, че ние бягаме“, каза пострадалият британец.

Мъжът също така добави, че трудностите възникват, когато чужденци пътуват до летището в Кабул. Според него, само на американците е позволено безпрепятствено да стигат до столични аеропорт, така че британските граждани трябва първо да отидат на друго място за събиране.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html