4.2 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Даниел Митов: Който иска, нека управлява, да видим резултатите

Даниел Митов

Управлението на страната в момента се осъществява от един човек – президента Румен Радев. „Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос“, заяви в интервю за БНР депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за премиер Даниел Митов.

Затова и служебният кабинет работи с полуистини. „Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма как да заблудиш задълго хората. В крайна сметка ще стане ясно, че нищо незаконно и нищо проблемно не се е случило. Това е въпрос на политика, ако някой друг има друг подход и друг начин за управление, да влезе да управлява и да видим до какви резултати ще доведе“, каза Митов.

„И за ББР, и за т.нар. авансови плащания за строеж на инфраструктура има ясна политика и тя не е от времето на ГЕРБ, това е практика, която е отпреди ГЕРБ да бъде създадена. Става въпрос за съвсем практичен подход при строежа на инфраструктура. Ще има начин да се отговори на всички тези обвинения. Оказва се, че няма престъпления, а е въпрос на подход. Ако аз разбирам правилно, тези авансови плащания са, за да се закупуват материали, с които фирмите да строят“, обясни депутатът по повод нестихващите „разкрития“, пълнещи медиите след изявления на служебни министри.

„Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас“, коментира Даниел Митов ситуацията с очакваното връчване на трети мандат за съставяне на кабинет. Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление. „Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук“, категоричен е Митов.

Той подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент. „В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа“, смята Митов.

Според е нелогично и поведението на „Има такъв народ“, които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

По казуса с двойното гражданство на министър Кирил Петков Митов подчерта, че реакцията на ГЕРБ е заради изискванията, заложени в Конституцията, които трябва да бъдат спазвани.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html