4.2 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Превръщат Гърция в ад за неваксинирани

Дневни и нощни заведения, театри, кина и други събития на закрито ще се посещават само от ваксинираните в Гърция. Очаква се правителството в Атина да обяви тази промяна във вторник, в пореден опит да спре разпространяването на пандемията от коронавирус, тъй като нарастващият брой на заразени с мутацията Делта притиска страната.

Една от мерките, които се очаква да бъдат върнати от средата на септември, е използването на маски в открити пространства, съобщава „Труд“. Припомня се, че на 23 юни използването на маски на открито беше официално премахнато с правителствено нареждане.

Предвижда се още държавните служители, които не са ваксинирани, да работят, като представят два отрицателни теста седмично за собствена сметка.

Ограничения ще има и за преподавателите в училищата и университетите, които трябва или да се ваксинират, или да се тестват два пъти седмично за собствена сметка. Студентите ще могат да посещават лекциите присъствено само ако са ваксинирани или имат отрицателен тест. Разликата е, че държавата ще плаща тестовете на студентите.

Учениците на възраст над 12 години също ще бъдат тествани регулярно, независимо дали са ваксинирани, или не. Те обаче могат да изберат дали да се самотестват, или да отидат в лаборатория, в която разходите за тестовете ще бъдат поемани от държавата.

От септември неваксинираните септември ще трябва да намерят други начини да се забавляват, тъй като няма да им бъде позволено да влизат в закрити нощни клубове.

Обмисля се в търговските магазини да се допускат само ваксинирани хора – нещо, което не само ще увеличи социалното напрежение, но и може да струва скъпо на бизнеса.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html