-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Хаджигенов пощуря: Ще моли ДПС за мнозинство срещу Гешев

Николай Хаджигенов, сн. БНТ

Заместник-председателят на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) Николай Хаджигенов хвърли нова бомба днес, като обяви курс на преговори до дупка с „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, с непризнаваната от тях за протестна партия БСП, както и с ДПС, с които да се търси промяна в Конституцията.

„Явно с „Има такъв народ“ тепърва ще трябва да говорим още много. С експертите им нямаме проблем, именно на експертно ниво ние искаме едно и също. На политическо ниво трябва да водим разговори на високо ниво“, посочи Хаджигенов и подчерта, че на този етап не искат разговори с лидера на ИТН Слави Трифонов.

„След като президентът връчи третия мандат обаче – на секундата! И с ДПС трябва да се говори – независимо дали ни харесва, както и с БСП, но не е така с ГЕРБ. С партията на диктатора не правим нищо, освен да ги ликвидираме лека-полека. Ние сме в политиката, за да ги няма ГЕРБ, с тях не правим нищо“, обяви представителят на „отровното трио“.

Хаджигенов дори беше категоричен, че конституционно мнозинство не е възможно без гласовете на ДПС. „Ако цената да махнем Иван Гешев е да говорим с ДПС, ще говорим с тях. Това няма да са преговори, а разговори и то прозрачни – пред медиите. ДПС са невъзможен партньор за управление“, каза Хаджигенов.

По думите му, за да оцелее едно правителство на малцинството, трябва да се състави от партиите на промяната плюс най-добрата част от служебното правителство.

„Ще водим политически разговори как да се направи, какво да се направи. Срок – минимален, минимални неща, които трябва да се направят от правителството и от парламента, защото ние сме в една много сериозна криза. … Да дадем възможност на хората да дишат и живеят спокойно и едновременно да започнем да оправяме бардаците, които сътвориха Борисов и компания“, каза той.

„Изслушването на Гешев в правната комисия трябваше да се случи, било то и в този безобразен вид, защото трябваше да чуем как два часа той повтаря: „Не знам, от мен не зависи нищо“. Главният прокурор лъже!“, заяви Николай Хаджигенов.

Депутатът от ИБГНИ съобщи, че сред данните за подслушваните по време на протестите има политици, журналисти от български и световни медии, прокурор от Софийска градска прокуратура, който е бил негов клиент: „За съжаление всичко това е секретно, включително и имената“.

Той подчерта, че част от работата на оглавяваната от него временна парламентарна комисия е да намерят законен начин, за да направят публична тази информация.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html