11.2 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

ДБ си пожела „успешни“ служебни министри в редовен кабинет

Ивайло Мирчев, Демократична България, кадър БНТ

Ако с третия мандат, който трябва да бъде връчен тази седмица от президента Румен Радев, се стигне до съставяне на редовно правителство, то в него трябва да бъдат поканени успешните министри от служебното. Това мнение изрази пред БНТ депутатът от „Демократична България“ (ДБ) Ивайло Мирчев.

Той призна, че третият мандат зависи от връщането на „Има такъв народ“ на масата за преговорите, но трябва да се подпише коалиционно споразумение, за да бъдат държани далеч от властта ГЕРБ и ДПС.

Според него перспективата е за управление в рамките на 6-8 месеца, тъй като настоящият парламент не е достатъчно хомогенен.

Когато има управляващо мнозинство ще бъде коментиран и въпросът за предстоящата смяна на управителя на Българската народна банка, коментира Мирчев. По думите му конкретни имена за поста не са коментирани.

Мирчев открои ролята на гуверньора на БНБ за приемането ни в еврозоната и въвеждането на еврото, нещо, което е сред приоритетите на „Демократична България“. Също така и ролята по санкциите по закона „Магнитски“. Има всички индикации, че ще има нов списък, който ще бъде разширен с нови лица, които „очевидно са близки до управлението на ГЕРБ“, каза Мирчев.

„Ние създадохме такава комисия в НС по инициатива на „Демократична България“, тази седмица ще бъде изслушана БНБ в тази комисия. Тя разследва защо българските институции не са разбрали, че г-н Пеевски, г-н Божков, са извършили определени престъпления според американския Държавен департамент“, каза още депутатът от ДБ.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html