5.7 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Нанков съди „манипулатора“ Антон Кутев

Николай Нанков, кадър бТВ

Депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи в интервю за бТВ, че ще заведе дело срещу говорителя на служебното правителство Антон Кутев за манипулацията, че е подписвал финансово необезпечени договори за текущ ремонт и поддръжка на автомагистрала „Хемус“.

„Платено е на „Автомагистрали“ по отношение на авансиране на дейностите между първи и девети участък. Под 35% са платените аванси. В големите обекти почти половината от разходите са свързани с подготвителните дейности, които предшестват строителния процес“, добави той.

„Ако имаше нещо незаконно по отношение на договорите и платените аванси, новото ръководство на МРРБ трябваше от първия ден да изискат обратно тези суми. Сумите не са изчезнали, те са обезпечени. След това да прекратят договорите и да започнат отначало“, каза още депутатът.

По думите му финансово обезпечени договори в АПИ няма. „Никога по времето на ГЕРБ е нямало неизплатени средства. Тези, които в момента управляват, трябва да намерят ресурс“, добави Нанков.

Знаем за работата по всички отсечки от първия до деветия етап на АМ „Хемус“, каза Нанков по повод проверка на докъде е стигнало строителството на магистралата и дали е възможно то да се извършва без властите да знаят.

„Без издаване на строително разрешение от компетентна институция – в случая Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), всичко, свързано със строителните дейности, е незаконно. Ако говорим за нещата, които предшестват самото строителство, като теренно обезпечаване, проектиране, геодезия, инженерните пътища, доставянето на материали, закупуването на техника – за тях не са необходими строителни разрешения“, обясни той.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html