5.9 C
София
сряда, 20 октомври 2021 г.

Хотелиери и ресторантьори: Омръзна ни! Време е за стачки!

Собствениците на заведения и хотели са побеснели от непрекъснатата „игра“ с мерките за защита от коронавируса. Опасяват се, че поредна промяна ще нанесе непоправими щети на и без това не особено дългия летен сезон, в който все пак е регистриран сериозен ръст в броя на туристите – от България и чужбина.

„Не се издържа вече! Време е за стачки!“, написаха вчера от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Нейните членове обвиняват властта в хаотични действия и казват, че вече има отменени резервации за септември заради неяснотата по антипандемичните мерки. Служителите им пък напускали под заплахата от задължителна ваксинация.

„Това не е опит за евтина реклама. На целия бранш наистина вече му омръзна и това е опит за консолидацията му. Това, което ни подразни, бяха тези противоречиви изказвания на здравния министър“, каза Веселин Налбантов от БХРА.

Сега браншът има възможност да работи на 100%, ако екипите и посетителите са ваксинирани. Въпреки това обаче от БХРА са готови на протести.

„Това противоречни на изказванията и е пълна лъжа. Какво значи да работим повече или по-малко? Как и по какъв начин ние ще проверяваме хората, които идват при нас. Не е наша работа ние да агитираме когото и да е. Държавата, ако има смелост, да направи една задължителна ваксинация. Не може ние да се занимаваме и да убеждаваме работниците да се ваксинират“, допълни той.

Налбантов беше категоричен, че браншът спазва всички мерки. „Ние спазваме мерките, но не може да задължим туристите да си слагат маски. В ресторанта не може да си сложиш маска. Има много неща, които трябва да се изгладят”, посочи той.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html