11.2 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Президентството: Новината, че Кирил Петков няма да е член на нов кабинет, не е вярна

 

От президентството отговориха на публикация във в. „Труд“, в която се твърди, че Кирил Петков няма да бъде част от евентуално следващо служебно правителство. В позицията си от „Дондуков“ 2 твърдят, че новината на изданието „не се основава на достоверна информация“.

Президентството към „Труд“: Новината „Махат К.П. от нов кабинет на Радев“ не почива на достоверна информация

В отговор на журналистически въпроси по повод статията в днешния брой на вестник „Труд“, публикувана под водещото заглавие:

„Махат К.П. от нов кабинет на Радев“, в която се твърди „ (…) Това коментираха лаконично пред „Труд“ от „Дондуков“ 2 (…)“, прессекретариатът на държавния глава разпространява следната позиция:

Въпросната публикация във вестник „Труд“ не се основава на достоверна информация. Статията не отразява позиция нито на държавния глава, нито на прессекретариата на президентската институция.

Никой от екипа на вестника не е потърсил позиция от страна на президента за състава на евентуално ново служебно правителство. Разпространяването на невярна информация е в противоречие с професионалните стандарти и журналистическата етика.

Припомняме, че по-рано този месец стана ясно, че редакцията на вестника трябва да се премести заради неплатени задължения. Това предизвика искри между изданието и Министерството на културата.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html