2.8 C
София
четвъртък, 2 декември 2021 г.

Извънредно! Президентът Радев реши на кого ще връчи третия мандат

БСП ще получи третия мандат за съставяне на правителството. Новината съобщи Корнелия Нинова днес около 15 часа. Церемонията по връчването ще се състои утре в в 9.30 в президентството. ДБ казаха многократно през последните дни, че няма да подкрепят кабинет с мандат на БСП. Позицията на ИТН пък е, че не желаят за подкрепят когото и да е било.

„Няма да съм аз кандидатурата за министър-председател“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти. Тя обаче не посочи име за евентуален премиер.

„Трябва да изберем надпартийна фигура, която да е уважавана и да може да проведе тези политики, които ще заложим“, каза още тя, като не пожела да цитира конкретни имена, защото „това би означавало, че го поставям като условие на другите партии“.

За сформирането на третия мандат Нинова каза, че трябва да се постигне съгласие и диалог: „Тези думи трябва да облечем в реални действия“.

Освен това тя заяви, че ще проведе още едни разговори с представители от „Има такъв народ“.

„Ще поканим колегите от ИТН още веднъж на разговори. На предишните такива ние нямахме претенции за министри и премиер“, увери Нинова.

Относно ДПС тя заяви: „На този етап не предвиждаме да водим преговори с ДПС“.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html