-2.2 C
София
сряда, 8 декември 2021 г.

Борисов: Правителство няма да има, докато Радев не бъде преизбран

„В петък г-н Трифонов обясни колко „прозрачно и ясно“ вървят преговорите. Те и сега няма да направят правителство. През май предупредих, че няма да има такова, докато диктаторът Радев не бъде преизбран“, заяви по време на общото събрание на младежите в ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. „Какво мнозинство им трябва повече от това, което имат в момента. Видно е, че си ходят на гости – и Мая Манолова, и Корнелия Нинова, и Христо Иванов. Само едно е възможно и то е, че президентските избори трябва да ги проведе служебният вътрешен министър и служебното правителство на Румен Радев“, добави той.

„Целта е да има още един мандат за президента Радев. Не им трябва актуализация за изборите, за тях има пари. Слагат отново напред пенсионерите, ние всеки месец давахме 106 млн. лв. на всички пенсионери, пък не се хвалихме. Само след 5-6 месеца парите ще свършат и трябва да се повишат данъците, за да има пари за пенсии и заплати. Когато залагаш дългосрочни мерки, трябва да кажеш кой ще е отговорен за събирането на парите – тогава някой ще си отиде за Канада, друг за Англия и пак някой ще трябва да се оправя. Ние заварихме фалиралата КТБ, 3.7 милиарда трябваше да плащаме, 1.2 милиарда за АЕЦ „Белене“, 6 милиарда трябваше да възстановим в хазната. Сега тези, за да прикрият своята немощ, говорят, че трябвало да се актуализира бюджетът за допълнителни пари по охраната на външната ни граница.“, заяви Борисов.

Служебното правителство стига и до друга глупост – да пращат армия по границата. А какво, ще ги стрелят ли мигрантите по границата? Граница с армия не се пази, пази се с Брюксел, с Европа, с Турция, с дипломация, заяви още лидерът на ГЕРБ. „Уважаемата от мен сив кардинал Мария Капон говори за мен като диктатор. Ако имаше диктатура, щяхте ли да се разхождате свободно по улиците. Сега има истински диктат към нашите членове и симпатизанти“, заяви Борисов.

„Стигна се до парадокса партията, която върви надолу, да държи мандата – БСП. И след като всички партии й отказаха да участват в правителство, те продължават да го държат. Щели да водят разговори… с кого? Или искат да разиграят нов план на задкулисието, ако са купили депутати от други партии, няма друго обяснение. А господин Трифонов обясни колко прозрачно вървят преговорите, за които никой не знаеше“, коментира още Борисов.

Борисов обвини служебното правителство и за подхода им към ваксините: „В момента за да не ги хванем как унищожават ваксини, ги пращат по хладилниците по РЗИ-тата. Всеки от ЕС извади от своите складове и даде за България. Ние получихме най-много ваксини – като отидеш, и ти слагат цял тезгях ваксини. А сега са скрити“.

„Ако не можете, потърсете ме, ще ви свърша пак работата“, завърши лидерът на ГЕРБ. Той обяви и какъв ще е следващият слоган на ГЕРБ на изборите: „По-силни от хаоса“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html