8 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Христо Иванов косвено обвини президента

Лидерът на Да България и съпредседател на Демократична България Христо Иванов косвено обвини държавния глава Румен Радев, че е дал третия мандат на БСП. Без да го каже в прав текст, Иванов даде да се разбере, че това е блокирало възможността за съставяне на правителство. „Ние смятахме, че шансът да има правителство е с третия мандат. За да може той да се реализира трябваше да има преговори преди това. Така че да не позволим този акт на даване на мандата да ни вкара в още по-сложна ситуация”. Това заяви Христо Иванов в предаването „Събуди се“ на Нова телевизия.

„Аз отидох при Слави Трифонов, за да го призова да опитаме с третия мандат да поправим грешките, които на етапа на първия мандат не успяхме да изчистим”, посочи Христо Иванов. Той обясни, че срещата му с лидера на ИТН се е състояла на 7 август. Най-важното за нея, по думите му, било, че е единствената. „Мисля, че когато се издъниш, в качеството си на мандатоносител, след това да започнеш да вадиш някакви срещи, в опит да създадеш интрига – е доста жалко”, коментира петъчната тв изява на Трифонов съпредседателят на „Демократична България”.

По думите му, от ИТН са предложили „абсолютно непригоден състав на Министерския съвет”. „Бяха предложени политики, които не отговаряха на нашите ангажименти. Процесът, който беше приложен, е едностранен, който удари чувството за достойнство на хората, които са ни избрали. Те не са излезли да протестират срещу един лидер, който концентрира власт в себе си и се опитва ултимативно да налага решения, за да получат друг такъв”, заяви Христо Иванов.

Той посочи също, че Корнелия Нинова е отказала предварителни разговори, определяйки ги като такива срещу Конституцията. „Това е пълен абсурд. От наша гледна точка фактът, че беше отказан този предварителен разговор обрече третия мандат. За него няма подкрепа. Оттук нататък всичко, което се прави с него, е предизборна борба и кампания на Нинова”, уточни Иванов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html