11.2 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Хаджигенов: Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори

Разговорите с БСП за третия мандат трябва да се проведат по две причини.

Първата. Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори, а причината е чисто политическа, защото в петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме. Това каза Николай Хаджигенов, депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме“ по БНТ.

„Очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена – всяко отиване на избори по нечия прищявка на Трифонов струва 65 милиона“, каза той.

Хаджигенов заяви, че лидерът на ИТН е единственият, който поставя ултиматуми. „Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори“, каза Хаджигенов.

Втората причина според него, поради която трябва да се завършат разговорите, е съдебната реформа. „Между другото, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време – като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможност на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си“, каза депутатът от ИБГНИ.

„Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това е законопроект за НСО, Закон за защита на бюрото, закриване на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета, което е изключително важно“, уточни той.

Хаджигенов потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат тези теми в Народното събрание. „Това може да продължи колкото е нужно и след 15 септември, ако е нужно. Аз не споделям оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация“, каза Хаджигенов.

 

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html