9.8 C
София
понеделник, 29 ноември 2021 г.

Христо Иванов отказва среща с БСП, било предизборен пиар на Нинова

Въпреки първоначалните намерения „Демократична България“ да се срещне с лидера на БСП Корнелия Нинова в рамките на консултациите за съставяне на нов кабинет, Христо Иванов заяви, че няма да отидат:

„Тази среща няма предмет. При изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен, и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в предизборен пиар за г-жа Нинова“, каза той пред БНР.

Според Христо Иванов имало е възможност чрез предварителни разговори преди държавният глава да връчи третия мандат, да се предложи на президента готова формула, но именно на този етап третият мандат е пропаднал.

„Той просто се превърна в предизборен сценичен реквизит“, каза Иванов.

По темата със забавянето с третия мандат преди неговото връщане, което бе анонсирано от лидера на БСП Корнелия Нинова, Иванов отбеляза: „Трябва да се даде време и в този смисъл ние няма да лицемерим и да я корим за това. Този мандат поне тази работа да свърши – да осигури време. Трябва нещо да свършим. Поне да актуализираме бюджета.“

Относно промените в Закона за съдебната власт и амбициите за закриване на специализираното правосъдие Христо Иванов каза, че в правната парламентарна комисия, оглавявана от ИТН, само тупат топката.

„Има много широк общ консенсус, че тази бухалка трябва да бъде премахната, така че никой да не може да я използва занапред“.

„Главният прокурор трябва да свикне да идва в парламента, това трябва да се превърне в рутинна процедура, а не да бъде сюблимен момент, в който всички се стичат в правна комисия“, подчерта още Христо Иванов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html