11.8 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Волейболистите ни се целят в шестицата на европейското

Влизане в Топ 6 на европейското първенство за мъже 2021 е поставената цел пред волейболистите, обяви президентът на БФВ Любо Ганев. Тимът на България е в група В в чешкия град Острава. „Лъвовете“ започват пътя си на шампионатапна 3 септември с мач срещу Черна гора.
„Минималната задача, която е поставена, е класиране в шестицата. Стремежът е влизане в Топ 4. Това беше и за двата отбора. Предвид групите, тези неща са възможни. Дори да приемем, че ще паднем от Словения, ако сме втори в групата, ще играем с третия от другия поток. След това отиваш на 1/4-финал срещу отбор, който е силен колкото теб или малко по-силен. Нищо не пречи да играеш добре и да го победиш. При жените не успяхме да оползотворим шансовете, но при мъжете все още е отворена страница“, заяви Ганев.

„Лъвовете“ заминаха за Чехия рано тази сутрин. От групата, която се готвеше за шампионата, отпаднаха Жани Желязков, Георги Петров, Петър Каракашев и опитният център Николай Николов, който получи болки в рамото на предпоследната тренировка и бе преценено, че не може да пътува. В тима ни обаче е капитанът Цветан Соколов, който доскоро лекуваше травма в крака.

Програмата на България:
3 септември, 18:15 ч. Черна гора – България
5 септември, 17:00 ч. Чехия – България
6 септември, 16:45 ч. България – Италия
7 септември, 17:00 ч. Словения – България
9 септември, 17:00 ч. България – Беларус

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html