11.2 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

БСП: Представители на проекта „Кирил Петков“ обикалят наши структури

 

„БСП продължава да настоява да научи отношението на президента Радев към новия политически проект, свързван със служебния му министър Кирил Петков. БСП не ревнува и не се сърди, но преди 5 години именно социалистите обикаляха страната, за да представят и наложат кандидата за президент Румен Радев“, заяви Георги Свиленски от БСП пред БНТ.

Той заяви, че проектът не е хипотеза, както по-рано днес каза Радев, и затова отказа коментар. „Наши структури докладват, че представители на проекта са се свързали с тях. Затова настояваме президентът да коментира сега, защото когато хипотезата стане факт, ще бъде късно“, заяви Свиленски.

Заради недействащия парламент и безкрайните крамоли в последните дни БСП решила да върне мандата за правителство на 7 септември. „Това означава, че президентът може да разпусне НС 3-4 дни по-късно и изборите да съвпаднат с президентските на 14 ноември. Да, президентът каза, че не му е удобно изборите да са 2 в 1, но датата се избира не кога му е удобно на президента, на БСП или ЦИК, а на избирателите. В този смисъл е нередно, да караме избирателите да гласуват три пъти в един месец – както ще се случи, ако президентските и парламентарните избори не съвпаднат, и то по време на пандемията“, коментира Свиленски.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html