8.5 C
София
сряда, 20 октомври 2021 г.

Радев е против избори „2 в 1“, защото го поставят в „неравнопоставено“ положение

Президентът отказа да коментира евентуалната нова партия на министрите си Кирил Петков и Асен Василев – рано било. Той постави нови условия пред депутатите като свои изисквания. Досега той настояваше само за актуализацията на бюджета. Има и още важни законопроекти, които да приемат, обяви обаче Радев при откриването на обучителен център за военни медици във ВМА.

Президентът не посочи конкретните закони, но „Демократична България“ и ИТН настояваха за време да се приемат т.нар. закони анти Гешев. Радев обаче поиска депутатите да се произнесат по плана за възстановяване, изготвен от служебното правителство. Това НС упорито отказва да вземе каквото и да било отношение по плана, подчерта Радев.

Президентът припомни тезата си, че избори 2 в 1 противоречат на духа на конституцията и освен това го поставят в неравнопоставено отношение. Той обаче щял да съобрази и евентуалното оскъпяване на вота, ако е на различни дати. Радев даде единствено да се разбере, че е против идеята за опити да са в три последователни недели.

Радев отказа да коментира дали ще подкрепи политически проект около министъра на икономиката Кирил Петков. Той бе призован да заяви позиция от депутати от БСП, след като такава подкрепа вече даде премиерът Стефан Янев. Няма причина да коментирам преди да стане факт, категоричен бе Радев.

Вчера депутати от БСП настояха той да каже публично какво е отношението му към проекта, който според тях бил насочен срещу БСП. Радев поздрави ръководството на ВМА „за създаването на уникален тренировъчен център за военни медици, уникален на целия Балкански полуостров.“ Той го определи като огромна инвестиция в бъдещето. До него беше шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html