11.2 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

След вчерашния хаос Ива Митева свиква Председателски съвет в парламента

Вчерашният хаос ще остане незабравим в хрониките на Народното събрание, когато се гласуваше без кворум, никой не знаеше какво се случва, а депутатите бяха заети да измислят обидни остроумия срещу колеги.

И в оставащите броени дни до края на този парламент и неактуализиран бюджет председателката на НС Ива Митева свиква Председателски съвет днес. Тя ще предложи отново да бъдат гласувани промените в Закона за Националната служба „Охрана“, които вчера разделиха депутатите. След проверка на стенограмите Митева е открила нарушения на правилника, които изискват ново гласуване.

В дневния ред на Народното събрание са включени изслушвания на изпълнителния директор на Агенцията по горите Александър Тунчев относно управлението на ловните стопанства и бази, както и на министъра на транспорта Георги Тодоров за удълбаване на плавателните канали във Варненското езеро и модернизация на жп линията София – Перник – Радомир.

На въпроси в рамките на парламентария контрол ще отговарят служебния премиер Стефан Янев, вицепремиерите Гълъб Донев и Бойко Рашков, както и още 10 министри.

Най-много въпроси има към регионалния министър Виолета Комитова – 16, и към здравния Стойчо Кацаров – 10.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html