9 C
София
понеделник, 25 октомври 2021 г.

Болница се срива заради наплив на болни от ковид

От края на май насам за първи път броят на хората, настанени в болници заради коронавирусна инфекция, надхвърли 4000, след като през последното денонощие са приети още 85 души. Почти няма промяна в броя на настанените в интензивни отделения – те са 334.

Многопрофилната болница в Пазарджик, където работи единственото спешно отделение в областта, е претоварена, предава БНР. Налага се болни да престояват в коридорите, докато бъдат намерени свободни ковид легла, каза директорът на болницата д-р Красимир Темнилов.

„Имаме и заболели медицински сестри. Спешното отделение е прекалено натоварено – линейка след линейка вкарва пациентите и в един момент то се „запушва“ от пациенти. Тези пациенти трябва да бъдат обработени, да се изследват, да бъдат прегледани, консултирани от интернист. Всичко това изисква време. Като нямаме място, започваме да звъним по другите лечебни заведения и да питаме дали някой ще може да приеме съответния пациент. Преди имаше координатор – телефон, на който координираше между лечебните заведения, а сега в момента се мъчим да осигурим пациентите. Здравната система вече се претовари достатъчно много“, обясни директорът.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html