4.2 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Вадят Каролев от Пирогов, борбата за живота му продължава

Финансистът Владимир Каролев ще бъде изписан от спешната болница „Пирогов“ и преместен в друго лечебно заведение, съобщи Нова телевизия.

„Няма промяна в състоянието на г-н Владимир Каролев, който продължава да е в състояние на кома”, потвърди проф. д-р Николай Габровски, началник на клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”.

„Г-н Каролев е в стационирано състояние. Той реагира на външни дразнители, но състоянието му изисква поддържащи грижи и му предстоят месеци на възстановяване. През следващата седмица г-н Каролев ще бъде изписан от УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”, за да постъпи в друго лечебно заведение, избрано от неговото  семейство, за рехабилитация“, допълват от лечебното заведение.

Мултидисциплинарен екип на УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов” положи огромни усилия, които доведоха до стабилизиране състоянието на г-н Каролев след инцидент на 9 май 2021 г. в планината.

Каролев изчезна на 9 май, докато караше сноуборд в Пирин. Беше открит малко по-късно от спасители. Предполага се, че се е наранил след падане в планината от около 400 метра височина.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html