11.8 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Тошко написа крими роман по заплахата срещу Ива Митева

Тошко Йорданов, сн. БТА Архив

Цял роман сътвори председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ и сценарист Тошко Йорданов по повод заплахата, отправена срещу неговата съпартийка и шефка на Народното събрание Ива Митева. Отправилият заплашителен мейл беше арестуван в Стара Загора и по всичко личи, че няма никакво отношения към политиците и политиката, но това не спира сподвижниците на Слави Трифонов да чертаят мрачни схеми за атаки срещу самите тях. В крайна сметка бяха заподозрени, че сами са организирали „събитието“, в опит да оправят поочукания в последните дни рейтинг на „Има такъв народ“.

„Абсолютна политическа демонстрация за сплашване. Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ – с името на майка ѝ и с изречението: „Знам къде живее“, описа ситуацията Йорданов в интервю за БНР. По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си.

„Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.“, разказа Тошко Йорданов, правейки паралел с приети на първо четене промени в Закона за НСО, които се отнасят до охраняваните от службата личности.

Йорданов извади на показ цялата конспирация, като подчерта, че имало прекалено много съвпадения: „Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това – чета и аз от медиите. Доколкото знам ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали, прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. Не мисля, че някой се е напил и го е направил, изпратил е имейл със заплаха.“

Тошко Йорданов заяви категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет. „Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президента Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона – за НСО и за изваждане на бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор. Що се отнася до съдебната реформа – за спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество“, обясни сценаристът-политик.

„Ние си защитаваме хората, особено когато са подложени на безпрецедентен натиск и то без причина. Ако са сбъркали нещо, ще си признаем, че сме сбъркали нещо и това си е решение вътре при нас. До момента Илиев (обвиненият в непозволено използване на интелектуална собственост кандидат-министър на Слави – Петър Илиев – бел.ред.) не е осъден за плагиатство, а това се доказва в съда. Има съзнателен план срещу него. Когото и да попиташ от Юридическия факултет дали някой е завършвал с 6.00 и какво означава това. Човекът е почти извънземен на тема право. Той е прекрасен юрист, тука никой не може да го атакува и не смее да каже, че е лош юрист. Той е от едно поколение с лицата от „Демократична България“, които са юристи, само че той не е от тази клика“, категоричен бе Йорданов.

Той изказа свое съмнение, че атаката е координирана, сигналите са основно на базата на публикации в „Дневник“. „Дневник“ е всичко друго, само не и независим вестник, който няма нищо общо с „Демократична България“, заяви шефът на парламентарната група на „Има такъв народ“.

„Нямаме нищо общо с Орлин Алексиев. Татяна Дончева лъже“, заяви заместник-председателят на ИТН във връзка с думите на Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, че Ахмед Доган и Орлин Алексиев стоят зад партията на Слави Трифонов. („Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Зад Орлин Алексиев е ясно кой стои. Той беше дългогодишен не просто общински съветник, а шеф на финансово-бюджетната комисия и „касичката“ на ГЕРБ. Разбира се, дали точно Доган, дали Доган и Пеевски, срещу какво, кога – това са съвсем различни неща“, коментира дни по-рано пред БНР Татяна Дончева).

„Орлин Алексиев беше от ГЕРБ, не виждам къде е връзката ГЕРБ – ДПС, те вярно, че са едно и работят заедно, то затова правят такава връзка“, каза Тошко Йорданов и припомни, че в 45-о НС е имало мантра, че „Има такъв народ“ ще са патерица на ГЕРБ, а в 46-я парламент новата мантра е, че ДПС стои зад „Има такъв народ“.

„Дончева е изключително нечистоплътен политически човек, защото когато се говореше при кого ще отиде третият мандат, тръгна да обикаля част нашите депутати, да им предлага да напускат парламентарната група, да ги убеждава да вземат други с тях, обещавайки им министерски кресла, и включително е драскала на едни листчета – „половин милион ще ти дам“, заяви Йорданов.

На въпрос има ли ги тези листчета депутатът отговори: „Листчетата си ги е взела, но разговорът може да бъде доказан и там където е отишла да го води с човека от нашите, който може да излезе на детектор и лъжата и да потвърди всичко това – има камери в този офис. Водила е разговора с конкретни имена кого трябва да дръпне – Ива Митева, Иван Хиновски, и му е обяснявала, че ние сме чалгари, сценаристите са простаци и трябва да бъдат изолирани. Този човек ще излезе да го потвърди. Тя знае къде и при кого е ходила. Татяна Дончева е некоректен човек меко казано, тя лъже“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html