4.2 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Депутати с тежки думи за войната между Дончева и Тошко

Младен Маринов, сн. БТА Архив

Народни представители от различни части на политическия спектър излязоха с тежки коментари в социалната мрежа по размяната на обвинения вчера между Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ и Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Най-близкият до Слави Трифонов сценарист обвини Дончева, че предлагала по 500 хил. лв. на депутатите им, за да ги отцепи от партията. Дончева пък отговори, че Тошко бълнува и обеща да вземе срещу него „съответни мерки“.

Късно снощи депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Младен Маринов написа коментар във Фейсбук, с който изрази омерзението си от случая и разкритията, според него, които са направени:

„Вече са ясни тарифите на „адвокатите на дявола“. (Но не от онзи филм.) Тези носят по 500 хиляди. Вероятно в торбичка с ром и пури. А, уж, общото между Татяна Дончева и Слави Трифонов трябваше да са само лъковите струнни инструменти. Цигулка за нея. И виола за него.“

Народният представител от БСП Александър Симов пък избра да се възмути от срамната размяна на реплики, като избра да я обяви за „покупко-продажба на човеци в името на власт и пари на всяка цена“:

„Ето как маските падат: много време се чудех защо Христо Иванов, Атанас Атанасов и Мая Манолова толкова натискаха БСП да се откаже сама от третия мандат и той да отиде при Мая. Задавах си въпроса откъде идва тази медийна страст и политически шантаж. Мандат при ИБГНИ изглеждаше абсолютно обречена кауза, тъй като Слави Трифонов ги беше отрязал тотално и нямаха никакъв шанс за мнозинство. Сега аферата започва да се изяснява.

От думите на Тошко Йорданов, че Татяна Дончева предлагала пари на депутати от ИТН, разбрах каква завера са били замислили тези с новия морал на промяната: притискат Корнелия сама да се откаже да получи третия мандат. Получава го Мая. Подкрепят я Демократична България. Мислят си: БСП ще ни подкрепи, няма къде да мърда, иначе ще ги пришием за статуквото, купуваме си депутати за 500000 лв. от ИТН и ето ти мнозинство и стабилност.

Тези наистина надминаха и Бойко Борисов. И той цепеше групи, ама тези го удариха в земята. И той правеше парламентарни схеми, ама тези го задминаха само за няколко месеца.

И това ми било промяната. Изчегъртване, ама някой друг път.

Досегашното задкулисие ряпа да яде. И сега имат наглостта да винят Нинова, че ги отрязала и не пожелала да води с тях тайни разговори за тази сделка, а ги поканила на открити разговори пред камерите. Пред камерите било пиар, казва Христо Иванов и отказва среща. А зад камерите какво е, бе?

Покупко-продажба на човеци в името на власт и пари на всяка цена.

Отвратителна работа.“

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html