8 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Защо сегашното Народно събрание се оказва излишно?

Даниел Вълчев, кадър Нова телевизия

Главната функция на Народното събрание е да приема закони. Текущото такова ще е вероятно първото, което за два месеца няма да приеме нито един закон, заяви в интервю за Нова телевизия деканът на Юридическия факултет на СУ и бивш министър Даниел Вълчев. Според него законите са нещата, които наистина интересуват хората.

Вълчев смята, че българското общество не е могло да достигне едно ниво на солидарност. „Всички сме сами по себе си и гледаме да постигнем целите си. Сърдим се един на друг, както и на държавата“, констатира юристът.

„Партийните елити знаят, че хората не са лоялни в своя избор на партии и това е причина да разчитат на твърдите си ядра. Това налага едно говорене, което да задоволи именно този електорат”, добави Вълчев. „Това е нормално и го има в целия демократичен свят. Нашият балкански нрав обаче добавя една допълнителна окосменост на тази работа”, каза той.

„Аз не виждам разумна причина да няма правителство. Има възможности за мнозинства във всякакви посоки. Дори и за организациите, които революционно влязоха в Народното събрание”, смята Вълчев.

Той коментира и темата около Петър Илиев и обвиненията срещу него. „Аз не го познавам много, защото той не е в моята катедра. Той винаги е с много високи оценки сред мнението на студентите. Говорих с него и той ми донесе своята книга. В нея има 618 страници”, обясни Вълчев.

„Аз не съм криминалист. Софийският университет бе обвинен, че има някакво преписване и никой не е взел мерки от 2015г. Надявам всички разбраха, че това не е така. Към онзи момент никой не бе пуснал сигнал относно това. Веднага, когато такъв бе подаден нашата етична комисия се зае с него. Въпросът ще бъде изяснен”, каза Даниел Вълчев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html