12.1 C
София
неделя, 17 октомври 2021 г.

Нинова изригна срещу служебния кабинет и партиите

Корнелия Нинова в Сопот, сн. БСП

Вместо да разрешават социалните проблеми служебните министри се занимават с партийно строителство, възмути се лидерът на БСП Корнелия Нинова. В изказване, направено в Сопот и разпространено от пресцентъра на БСП, Нинова остро разкритикува всички формации и даде 7 важни решения, които трябва да се вземат в следващите дни.

„Недоумявам каква е тази политическа лудост, която обхвана държавата. Цели браншове са на улицата и протестират справедливо: земеделците за обезщетения от градушките, работници за изработени и неплатени заплати, ресторантьори и хотелиери за обезщетения от затворени бизнеси, здравната система прегрява отсега“, ядосва се Нинова.

Цените летят нагоре, доходите се стопяват. На фона на всичко това т. нар. партии на протеста се разправят кой в кой офис ходил и какво се е пазарил.

Служебни министри пък вместо спешно да решат най-важния въпрос сега – социалния, се занимават с партийно строителство на нов проект. А най-жалкото е, че това дава основания на Борисов да морализаторства и да се прави на спасител“, възмущава се лидерката на социалистите.

„Решенията са лесни, стига да има разум и отговорност“, смята Нинова и представя свои 7 най-важни точки:

„1. С всички налични ресурси и с актуализирания бюджет във вторник да се платят заплатите, обезщетенията и да се преизчислят пенсиите.

  1. Да се купят лекарства и да се промени методиката за оценка на медицинския труд за ковид.
  2. Да се плати по една заплата на самоосигуряващи се, ако останат без работа и на родители, ако останат вкъщи да гледат децата си.
  3. Мярката 60/40 да се промени на 80/20 или 80/0 в зависимост от степента на затваряне на фирмите.
  4. Нова методика за ценообразуване на енергоносителите с цел намаляване на цената на ток, газ, парно и т.н.
  5. Енергийни помощи на социално слабите за зимата.
  6. Безкомпромисна борба със спекулата, ако се появи такава. Всичко това е изпълнимо и работещо и ще помогне на много хора. Трябва само спокойно и хладнокръвно да се изпълни“, посочва тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html