9 C
София
понеделник, 25 октомври 2021 г.

Митьо Очите спасен от смърт в бургаска болница

За пореден път щастливата звезда, под която е роден Димитър Желязков-Очите на 19 септември 1972 г., го спаси от сигурна смърт – този път след нечовешко предозиране с анаболни препарати и последвало успокояване на напрежението с най-тежкото успокоително – диазепамов препарат, съобщава „Флагман“. Около 18 часа в петък соченият за главатар на най-голямата ОПГ за наркоразпространение и рекет бе приет по спешност в кардиоболницата „Сърце и мозък“ в Бургас. Първоначално той е бил откаран от Антигона – жената, с която живее, и ескортиран от цялата му охрана от шестима души до Спешния център в Несебър около 17:30 ч. Медиците там установили, че пулсът му е над 200, а за около минута кардиограмата показвала ритъм на сърцето, несъвместим с живота. Кръвното му налягане ту изравнявало долната и горната граница, ту двете се раздалечавали до степен, в която веднага се стигнало до мнение, че трябва да се транспортира до Бургас.  Самият спешен пациент само успявал да каже, че не знае как точно се чувства и че не може да определи от какво има усещане, че се намира между земята и небето.

След като е бил предаден в ръцете на най-добрите специалисти от МБАЛ „Сърце и мозък“, в 18:30 ч. са започнали и изследвания на всички показатели на организма му. Била е включена мониторингова апаратура, която да спомогне за влизането на сърцето в ритъм. Близките му са били информирани, че ако десетина часа не могат да овладеят състоянието, може да се стигне до фатален изход – сърдечен или мозъчен инфаркт. „За наше успокоение, около 10:30 ч. сутринта състоянието му започна да се нормализира и вече можехме да си отдъхнем, че скоро яките мъже от охраната му пред централния вход на болницата и в коридора пред болничната му стая ще ни освободят от присъствието си. Това бе стресиращо не само за пациентите ни с болни сърца и мозъчни усложнения, но и за персонала“, каза източник, работещ в здравното заведение. В 13:00 ч. в събота кортежът е прибрал вип пациента и са отпътували за Несебър. Митьо Очите е бил във видимо спокойно състояние.

Ето как се е стигнало до косъма, който за пореден път е отрязал достъпа на смъртта до легендарния ъндърграунд водач. В петък преди обед Очите не се чувствал в добра кондиция, а много държал да проведе всекидневната си силова тренировка. Затова решил да вземе двойна доза от хормона на растежа и от останалите анаболни препарати, които ползвал по време на своята физическа подготовка. Това е довело до пренапрягане на сърдечната дейност и чувството за силно беспокойство, тремор на цялото тяло. По своя преценка Очите решил да потисне свръхвъздействието на анаболните стимуланти с психотропно лекарство от рода на диазепамите. Предозирал и него. Според специалисти е истинско чудо при подобна концентрация на два вида самоизключващи се медикамента организмът да се справи толкова бързо и за няколко часа да се нормализира дейността му.

Припомняме, че през 2016 г., след като бе превърнат в решето при огнестрелната вендета в Слънчев бряг, именно дълготрайният прием на растежния хормон бе спасил живота на едротелесния и мускулест водач на групата, атакувала формированието на Божо Кравата. Този път обаче медиците съветват късметлията да празнува рождения си ден тихо и кротко, да се откаже от силовите тренировки и да се върне към нормалния за неговата възраст живот, ако иска догодина да чества 50-годишния си юбилей.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html