11.1 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Политолог разкри защо лидерите ни днес са разделени

Според политолога Димитър Аврамов голямото его, липсата на знания, на културната просветеност и говоренето в „аз“ форма са причината партийните ни лидери да са разединени и в момента да няма редовно правителство. „Политиката е спорт на „ние“, а не на „аз“, обясни Аврамов в интервю за бТВ.

Той смята, че войната между институциите не е притеснителна, защото отделните власти трябва да се контролират. „Проблемът е тогава, когато конфликтите се осъществяват на базата на егото, а не на базата на определени идеи и ценности“, каза Аврамов.

„Важният въпрос е какви национални цели да поставим. Днес трябва да станем граждани от народ, който очаква да има свободни и активни граждани“, допълни политологът.

Димитър Аврамов, политолог, кадър бТВ

„Винаги е имало по-будни хора. Днес в XXI век, когато знанието е на едно натискане с мишката, нямаме оправдание за незнанието. Всеки е отговорен сам да намира знанието, да го споделя, а не да изпадаме в колективна тъмнина“, каза Аврамов.

„Ако политическите лидери разберат, че не са вождове на племена, а хора, които са там по силата на вота и трябва да си говорят, ще имаме правителство след следващите избори“, прогнозира Димитър Аврамов.

По думите му разбирателството и солидарността трябва да са в основата на парламентаризма.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html